Hur man loggar ut från Windows 8 - Artiklar

Hur man loggar ut från Windows 8

Det finns många nya funktioner i Windows 8, operativsystemet som nu finns tillgängligt på tabletter, stationära datorer, 2-i-1-skivor och bärbara datorer, och några av dem har frustrerade användare. Det är inte dessa funktioner som har gjort Windows 8 oanvändbar för vissa. I stället är det de enkla sakerna som har ändrats, som att logga ut, som stör störst för nya användare.

Det finns många anledningar till varför användarna vill logga ut från Windows 8. Hushåll med flera användare använder sig av loggar för att se till att deras barn eller föräldrar inte har tillgång till sina e-postkonton och annan information som Windows lagrar. När ett konto har loggats ut kan andra användare logga in och använda maskinen.

Så här loggar du ut från Windows 8.

Gå till Startskärm genom att trycka på Windows-tangenten på tangentbordet eller Windows-knappen under enhetens display.



På Start-skärmen klickar du på ditt användarnamn och foto i det övre högra hörnet på din skärm. Tryck på användarna ska trycka på det fotot. Att göra antingen kommer att avslöja en rullgardinsmeny med några alternativ.



Välja Logga ut Alternativet är likartat att logga ut. Din Windows 8-enhet stänger alla program du kör och filer som du arbetar med och tar tillbaka enheten till inloggningsskärmen. Det är bäst att logga ut om du vet att du inte kommer att använda din enhet inom en snar framtid och redan har sparat ditt arbete. Logga ut är också bäst för alla eftersom det frigör resurser för andra användare.

Att logga ut är inte det enda alternativet som är tillgängligt för användarna. På menyn får du också tillgång till andra användares konton på enheten. Tänk på det som att bara byta mellan appar. Eftersom det ursprungliga kontot fortfarande är inloggat kommer den andra användaren inte att ha så många resurser tillgängliga för dem som de normalt skulle - apps har mindre minne att köra - men det borde knappast påverka prestanda i Internet Explorer eller Mail. Alla appar som är öppna i det första kontot kommer fortfarande att finnas där när du loggar in igen, och du behöver inte starta om dem.

Låser ditt konto tar dig helt enkelt tillbaka till enhetens inloggningsskärm. Detta lämnar ditt arbete öppet men skyddar det från alla som kan försöka surfa på din enhet utan ditt tillstånd.