Så här delar du en kalender med iPhone - Artiklar

Så här delar du en kalender med iPhone

Att dela en kalender som synkroniseras med en iPhone kan vara ett mycket användbart verktyg. Många användare har sin huvudsakliga iPhone-kalender lagrad på sin iPhone eller annan Apple-enhet och kan inte dela den med vänner, familj eller medarbetare.

Genom att använda iCloud kan den ställas in så att händelser alltid syns för dem som behöver se dem. Det här är en mycket bättre lösning än att en familj försöker använda samma Apple ID för att hålla fart på sin kalender, eller vänner låter andra logga in på sitt konto för att se vad som finns på deras kalender.

Så här delar du en kalender med iPhone.

Gå till www.icloud.com på en PC eller Mac.



Ange din Apple ID och lösenord.



När du är inloggad, klicka på Kalender.



Kalendrar som synkroniseras över användarna iPhone, iPad och Mac visas som ovan.

Välj kalendern som du vill dela genom att klicka till höger om kalendern, i område som visas som en cirkel.



Användaren har då två alternativ om hur man delar kalendern. Alternativet Public Calendar tillåter alla att ha en skrivskyddad åtkomst till kalendern som delas. Alternativet Privatkalender tillåter bara de som du bjuder in för att visa eller redigera kalendern. I de flesta fall kommer det privata alternativet troligen att vara mest tillämpligt, om du inte skapar en kalender för ett sportlag eller delar det med medarbetare.

Välj Privat kalender.



Skriv in kontakten som du vill dela med och välj kalendern OK.

Var noga med att e-postadressen till den här kontakten är den som de använder med sitt Apple-ID, annars fungerar inte kalenderandelen.

Denna process kan upprepas med alla kontakter som du vill ha tillgång till kalendern.



När kontakten har lagts till finns det några alternativ som du har att göra med vad de kan göra med kalendern. Genom att välja rullgardinsmenyn kan kontakten Visa och ändra kalendern eller Visa bara beroende på vad användaren vill ha. För ett lag kan det vara till nytta för alla att kunna redigera kalendern, men för att dela en familjekalender kan visningsalternativet bara vara bäst så att händelser inte hamnar av misstag ändras.

Det finns också möjlighet att ta bort personen för vilken kontakt som användaren inte längre vill dela med sig av.



När kalendern delas med framgång, blir cirkeln till vänster om kalendern grön.

Så här accepterar du Dela på iPhone.



Kontakten du ber om att dela kalendern med kommer att ha en inbjudan i sin kalenderapp som visas ovan. Användaren behöver helt enkelt trycka på Gå med i kalendern att acceptera inbjudan.



När det är klart visas den delade kalendern under iCloud med användarens övriga kalendrar.



En anmälan kommer också att skickas till ägaren av kalendern som kontakten har gått med, och för att avvisa det klickar du helt enkelt på OK.